TETRA PAK investicijos į poliarūgščių perdirbimo pajėgumų didinimą



TETRA PAK 40 mln. eurų investicijos į poliarūgščių perdirbimo pajėgumų didinimą

Bendrovė "Tetra Pak" (Lundas, Švedija; www.tetrapak.com) pranešė, kad praėjusiais metais investavo 40 mln. eurų į kartoninių pakuočių perdirbimo pajėgumų didinimą Europoje, o per ateinančius metus planuoja šią sumą dar padidinti. Investicijos apima naujos polietileno pakuočių perdirbimo linijos statybos Švedijoje projektą, kuriam kartu su "Axjo Plastic" (Gislavedas, Švedija; www.axjoplastic.com) skiriama iki 24 mln. eurų. Šio projekto galimybių studija jau pradėta, pranešė "Tetra Pak". Bendrovė pridūrė, kad gamyklos pajėgumas bus 10 000 t/metus, o perdirbti bus galima iš Švedijos, Danijos ir Norvegijos.

PolyAI yra kartoninių pakuočių nepluoštinė sudedamoji dalis, kurią sudaro polietileno ir aliuminio sluoksniai, naudojami kaip barjeras, apsaugantis nuo deguonies ir drėgmės, kad būtų apsaugotas aseptinėse kartoninėse pakuotėse esantis maisto turinys.

Įrenginys skirtas PolyAI integruoti į "Axjo" gaminamus plastikinius gaminius, įskaitant kabelių būgnus, rites, rites ir plastikines sandėliavimo dėžes.

Ispanijoje bendrovės "Tetra Pak" ir "Trans-Sabater" (Valensija; www.trans-sabater.com) kartu investavo daugiau kaip 2 mln. eurų ir išplėtė savo susitarimą padidinti įrengtus poliAl perdirbimo pajėgumus nuo 3 000 t per metus iki 10 000 t per metus. Be to, "Trans-Sabater" patentuota mechaninio perdirbimo technologija pagerina granulių kokybę, palyginti su tradiciniais procesais.

Taip pat Ispanijoje "Tetra Pak" ir "Alier" (Barselona; www.alier.com) užmezgė bendradarbiavimą, kuris įtvirtins "Alier" kaip vieną didžiausių kartono dėžučių po vartojimo perdirbėjų Europoje ir padės įmonei tapti integruotu rinkos dalyviu, galinčiu perdirbti visas panaudotų gėrimų dėžučių medžiagas. Naudojant mechaninį perdirbimą, poliAl bus paverčiamas aukštos kokybės granulėmis. Pasak "Tetra Pak", iki 2025 m. siekiama perdirbti daugiau kaip 15 000 t/metus polyAl, teigė "Tetra Pak".

Nyderlanduose "Tetra Pak" investavo 1 mln. eurų į "Recon Polymers" (Roosendaal; www.reconpolymers.com) poliAl perdirbimo gamyklą, siekdama padidinti pajėgumus bent iki 8 000 t/metus. Medžiagos bus gaunamos iš Prancūzijos, Belgijos ir Nyderlandų.


Atgal