SUPLANUOTI PLASTIKO ATLIEKŲ SKAITMENINIO RŪŠIAVIMO BANDYMAI


Europos automatinio identifikavimo ir mobilumo asociacija (AIM) pasirašė partnerystės sutartį su pasauline plastiko tvaraus vystymo grupe „Alliance to End Plastic Waste“ dėl bandymų vykdymo pagal „Holygrail 2.0“ iniciatyvą, kurios tikslas yra sukurti inovatyvias plastiko taros atliekų rūšiavimo pagal polimero tipą technologijas, panaudojant skaitmeninius vandens ženklus.

Rūšiavimo įrenginio prototipas pusiau pramoninių bandymų etape bus įdiegtas unikalioje energijos gamybos įmonėje „Amager“ Kopenhagoje. Planuojama patikrinti apie 125 tūkstančius pakuočių.
Bus testuojami įvairūs parametrai, pavyzdžiui, sistemos veikimo greitis ir tikslumas, taip pat atliekami atsparumo testai, siekiant garantuoti, kad sistema galės pilnai atlikti pakuočių atliekų su skaitmeniniais vandens ženklais rūšiavimo operacijas.

Pažymima, kad ekologiško plastiko ir jo perdirbimo poreikis kiekvienais metais vis auga. Naftos ir chemijos produkcijos gamintojai ir pakuočių gamintojai taip pat padarė didelę pažangą, kad jų gaminama produkcija būtų tinkama perdirbimui. Tačiau pagrindinė našta vis dar tenka vartotojams.
Agentūra pažymi, kad vartotojai turi rūšiuoti savo plastiko atliekas ir dėti jas į šiukšlių dėžes, kurios skirtos perdirbamo plastiko rūšiai. Šis procesas dažnai sukelia žmogiškąsias klaidas ir perdirbimo įmonėse reikalauja papildomų išteklių, kad atliekos būtų tinkamai išrūšiuotos.

„Holygrail 2.0“ iniciatyva numato greitesnį rūšiavimo procesą perdirbimo įmonėse. Vartojimo prekių pakuotės turės skaitmeninius vandens ženklus, kuriuose bus informacija apie pakuotės tipą, medžiagą ir naudojimą. Po to, kai kamera nuskaitys vandens ženklą, pakuotė bus nukreipta į atitinkamą rūšiavimo srautą.
Prie „Holygrail 2.0“ iniciatyvos per du metus prisijungė 130 bendrovių, tarp kurių yra naftos ir chemijos produkcijos gamintojai, plastiko gamintojai ir kasdieninės paklausos prekių gamybos bendrovės.
www.plastics.ru
Atgal