Pirmoji perdirbto PET linija maisto pakuotėms Lietuvoje



Pirmoji perdirbto PET linija maisto pakuotėms Lietuvoje

"Meaf Machines", sujungusi savo energiją taupančias lakštų ekstruzijos linijas su "Kreyenborg" "IR-Clean Super-Clean" procesu, skirtu PET perdirbimui, dabar gali pasiūlyti ekonomiškesnę alternatyvą FDA/EFSA patvirtintai pirminių viensluoksnių lakštų, skirtų maisto produktų pakuotėms, gamybai. Pirmoji antrinio PET ekstruzijos linija, kurioje derinamos šios dvi technologijos mėsos pakuotėms gaminti, neseniai buvo įdiegta "Pack Klaipėda" gamykloje Klaipėdoje, Lietuvoje. Linija taip pat tinka nemodifikuotų polipropileno padėklų gamybai, todėl klientui suteikiama dar daugiau lankstumo.

Bendrovės "Kreyenborg" įrenginys "IR-Clean" yra specialiai sukurtas kaip ekonomiškas sprendimas, skirtas tiesioginiam PET dribsnių iš komunalinių atliekų perdirbimui į lakštus, skirtus maisto produktų pakuotėms, sujungiant kristalizavimą ir džiovinimą vienoje technologijoje. Sistemos nereikia degazuoti ir ją galima įrengti esamose ekstruzijos linijose. Valymo proceso efektyvumą patvirtino JAV Maisto ir vaistų administracijos (FDA) raštas dėl neprieštaravimo ir atitikties Europos maisto saugos tarnybos (Efsa) kriterijams dėl perdirbtų medžiagų naudojimo tiesioginio sąlyčio su maistu pakuotėse bandymai.

1947 m. įkurta bendrovė "Meaf" projektuoja, kuria ir gamina ekstruzijos mašinas pasaulinei pakavimo, kilimų ir plastiko perdirbimo pramonei.


Atgal