Šiuolaikinė odontologija ir polimerai

Ar girdėjote apie 3D spausdinimą? vadinama plačiau „Priedų gamyba“, kaip ji pakeitė daugelį pramonės šakų, kurios naudoja tradicines technologijas, tokias kaip liejimas. Šiandien dantų gaminiai gali būti gaminami naudojant priedų technologiją odontologijai reikalingu tikslumu.

Šie dantų gaminiai pakeičia žmogaus dantis dėl daugelio priežasčių, kodėl implantai egzistavo dešimtmečius: liga, laikui bėgant ėduonis, sportinės traumos ir nelaimingi atsitikimai. Dantys, pagaminti iš polimerų mišinio, yra pritvirtinti prie „dantų protezų pagrindo“ ir leidžia pacientams atgauti okliuzijos paviršių, kosmetinę išvaizdą ir gyvenimo kokybę - to gali nepakakti susidūrus su dantų problemomis.

Šiuo metu pasaulyje išbandomas platus šiuolaikinių odontologinių gaminių, pagamintų naudojant pažangiausias priedų technologijas, asortimentas. Šie skaitmeniniai odontologijos produktai yra gaminami iš tų pačių polimerų, kuriuos dažnai matome daugeliui kasdienių gaminių: poliakrilo ir polivinilo esterių, polistirolo ir polikarbonatų, ir tai tik keletas iš jų. Taigi, kaip matome, polimerai odontologijoje pateikiami labai, labai rimtai.

Taip pat svarbu suprasti, kad šiuolaikiniams pokyčiams galioja tos pačios griežtos taisyklės ir standartai, kaip ir visiems kitiems medicinos gaminiams, įrankiams, medžiagoms.

Dantų polimerai turi turėti tam tikras paviršiaus savybes, kurios turi būti saugios, patvarios ir tinkamos naudoti kosmetiniu požiūriu. Kūrėjai tiria ir testuoja dantų polimerus, kad nustatytų spalvą, poringumą, stiprumą, standumą, lūžių savybes, poliravimą, likusio monomero ir plastifikatoriaus apribojimus, taip pat sorbcijos ir tirpumo vandenyje apribojimus.

Šaltinis


Atgal