Pakavimo popieriaus gamyba su polimeriniu barjeru Lenkijoje


Lenkijos gamykla gamins pakavimo popierių su polimeriniu barjeru / Popieriaus perdirbimo srautai, kuriuos galima utilizuoti.

Pietų Afrikos pakuočių ir popieriaus gamintoja "Mondi" (Johanesburgas; www.mondigroup.com) pranešė, kad planuoja investuoti apie 16 mln. eurų į savo gamyklą Soleco mieste Lenkijoje, kur nuo 2024 m. I ketvirčio gamins "Functional Barrier Paper" pakavimo medžiagą su polimeriniu barjeru.

Teigiama, kad ši medžiaga pasižymi didele barjerine funkcija, apsaugančia nuo vandens garų ir deguonies, ir bus naudojama sausiems maisto produktams, pieno milteliams, buitinėms ir higienos prekėms. Priklausomai nuo kliento reikalavimų, danga dengiama dispersijos arba ekstruzijos būdu. Portalui Plasteurope.com paklausus, "Mondi" nepateikė jokios informacijos apie tai, kokios polimerų pagrindu pagamintos medžiagos naudojamos ir kokia yra jų apimties dalis.

Pasak "Mondi", pakuotės medžiagą galima perdirbti popieriaus atliekų srautuose visoje Europoje; nes tikėtina, kad ne popieriaus pluošto dalis sudaro ne daugiau kaip 5 proc.
Bendrovės politikoje numatyta, kad visi pakuočių sprendimai turėtų būti daugkartinio naudojimo, perdirbami ir kompostuojami 2030 m.


Atgal