Cheminių medžiagų perdirbimo gamyklos statybos



Didelės cheminių medžiagų perdirbimo gamyklos statybos prasidės 2024 m.

Turėdama tinkamus investuotojus, sėkmingai atlikusi ISO sertifikatus ir sudariusi kelias pirmąsias tiekimo sutartis, Vokietijos įmonė APK (Merseburgas; www.apk.group) planuoja pradėti statyti didelę cheminių medžiagų perdirbimo gamyklą. Bendrovė teigia, kad statybos prasidės 2024 m.

Naudojant tirpiklių pagrindu sukurtą "Newcycling" technologiją, gamykloje iš mišrių lanksčių plastikinių pakuočių atliekų bus gaunamas perdirbtas LDPE. Investuotojai yra JAV poliolefinų gamintoja "LyondellBasell" (LYB, Hiustonas, Teksasas; www.lyondellbasell.com) ir "Lego" savininkė "Kirkbi" (Bilundas, Danija; www.kirkbi.com), kurios abi įsigijo mažumos akcijų paketą. Be to, yra keletas kitų neįvardytų investuotojų.

APK apibūdino TÜV Rheinland sertifikatą pagal ISO 9001 kokybės vadybos standartą kaip svarbų statybos projekto etapą. Dėl to, sakė Merseburgo atstovas spaudai, bendrovė dabar turi ISO 9001 kokybės vadybos sistemos, ISO 14001 aplinkos vadybos sistemos ir ISO 50001 energijos vadybos sistemos sertifikatus.

Be to, jau rasti pirmieji pagamintų antrinių žaliavų pirkėjai. APK teigimu, perdirbto LDPE paklausa didėja ne tik pakuočių rinkoje dėl vis didėjančių tvarumo iniciatyvų, bet ir atsižvelgiant į dabartinius ES planus dėl transporto priemonių perdirbimo ir perdirbtų medžiagų naudojimo kvotų, sparčiai auga automobilių pramonės susidomėjimas.

Šiuo metu APK savo būstinėje Merseburge valdo "Newcycling" gamyklą, kurios našumas siekia 20 000 t per metus. Joje gaminamas perdirbtas LDPE su "Mersalen" prekės ženklu ir perdirbtas poliamidas su "Mersamid" prekės ženklu. Nuo 2022 m. APK taip pat turi bandomąją gamyklą Frankfurto Hošte. Iš viso joje dirba apie 200 darbuotojų.




Atgal