Didieji prekybos tinklai atsisakys plastiko gaminių iki 2021 metų.

Prekybos tinklas „Iki“ artimiausiu metu visiškai atsisakys vienkartinių plastiko indų ir šiaudelių. Kiti didieji prekybos tinklai tai padarys iki 2021 m. vidurio, kai Lietuva privalės galutinai įgyvendinti Europos Sąjungos (ES) direktyvą ir sumažinti vienkartinių plastiko gaminių naudojimą.пласти2.jpg

Tinklas „Iki” 2021 metų palaipsniui vienkartinius plastikinius gaminius išims iš rinkos ir pasiūlys alternatyvius variantus iš perdirbamų medžiagų – popieriaus, cukranendrių, kanapių ir panašiai.

Didžiausias Baltijos šalyse prekybos tinklas „Maxima“ pranešė, kad plastiko indais, šiaudeliais bei maišeliais jau nebeprekiauja Kuršių Nerijoje, o iki 2021 metų pamažu jų atsisakys visose tinklo parduotuvėse.

пластик.pngŠiemet priimta ES direktyva numato, kad iki 2026 m. būtina gerokai sumažinti plastiko maisto taros ir gėrimų indelių su kamšteliais ir dangteliais suvartojimą.

Primename, kad Lietuva, kaip ir kitos ES šalys, direktyvos nuostatas į nacionalinę teisę turi perkelti per dvejus metus – iki 2021 m. birželio.


Atgal