AMŽINAS KLAUSIMAS: AR GALIMA GERTI IŠ PLASTIKO?

Žmonės vis labiau rūpinasi savo sveikata ir vis dažniau užduoda klausimą, ar kenksminga gerti iš plastiko?

Taigi, jūs perkate vandenį plastikiniame butelyje. Kas vyksta, kokios kenksmingos medžiagos patenka į Jūsų organizmą? Ar jiems apsinuodijimas? Ar sukelia vėžį?

Jums nėra dėl ko nerimauti, nes priešingu atveju plastikiniai indai seniai būtų buvę uždrausti. Yra daugybė prielaidų ir hipotezių, teigiančių, kad įvairių rūšių plastikai kontaktuodami su vandeniu sukelia kancerogeninių junginių patekimą į skystį, tačiau tiesioginių įrodymų apie tai nėra.

Šios srities tyrimai glaudžiai susiję su JAV maisto ir vaistų administracija (FDA). Šiuo metu mokslininkai atrado, kad bisfenolis A (C15H16O2) yra vienas iš pagrindinių plastiko komponentų. Įrodyta, kad kaitinant ar ilgą laiką laikant maistą inde, kuriame yra bisfenolio A, jis iš tikrųjų patenka į maistą ir gali sukelti rimtą apsinuodijimą, visų pirma, pažeisti hormoninę funkciją ir sumažinti lytinių hormonų bei hormonų, kuriuos gamina skydliaukė, kiekį.

Todėl daugelyje pasaulio šalių po pranešimo paskelbimo bisfenolio A turinčius plastikus buvo draudžiama naudoti kūdikių maisto konteineriuose ir šėrimo buteliuose. Remdamiesi savo vietiniais tyrimais, 1997 m. Jie atsisakė bisfenolio Japonijoje.вода12.png

Taip pat yra nemažai tyrimų šia tema. Vis dėlto visi rezultatai verčia daryti vieną išvadą: vandenį ir maisto produktus galite laikyti plastike. Bet ne per ilgai (skirtingiems plastikams - skirtingi terminai). Ir jūs neturėtumėte jo visiškai šildyti, ypač aukštesnėje nei 60 ° C temperatūroje.

Ir atminkite, pagrindinę taisyklę - „išgėrę iš vienkartinio plastikinio butelio, išmeskite į specialų šiukšlių konteinerį!“.

Pakartotinai panaudojant plastikinius butelius, yra įbrėžimų ir įtrūkimų, kurie yra gana jauki vieta bakterijoms gyventi - kaip ir pjaustymo lenta virtuvėje.

Atgal