Kodėl populiarėja įpurškiamojo liejimo paslaugos? Paaiškiname



Kodėl populiarėja įpurškiamojo liejimo paslaugos? Paaiškiname

Kas tiksliai yra įpurškimo paslaugos?

Liejimo įpurškimu paslaugos nėra naujiena rinkoje, tačiau negalima paneigti, kad jų populiarumas nuolat auga. Taip yra todėl, kad liejimas įpurškimo būdu leidžia iš įvairių plastikų gaminti medžiagas, skirtas įvairioms pramonės šakoms. Šis metodas gerai žinomas visame pasaulyje.

Injekcinio liejimo metu plastifikuota masė dideliu slėgiu įpurškiama į formą. Po to ji atšaldoma, ir tada detalės įgauna galutinę formą. Tokiu būdu iš plastiko galima gaminti įvairių formų ir matmenų gaminius. Tai puikus sprendimas vadinamajai masinei gamybai. Taip yra todėl, kad reikia pagaminti tik vieną formą, o vėliau visas procesas iš esmės automatizuojamas.

Kokie yra didžiausi plastiko liejimo įpurškimo būdu privalumai?

Negalima paneigti, kad plastiko liejimo paslaugos turi nemažai privalumų. Visų pirma, šis metodas leidžia gaminti dar sudėtingesnius komponentus arba tikrai mažas detales. Ir nereikia nerimauti dėl jų kokybės. Plastiko liejimas įpurškiant yra efektyvus ir labai greitas procesas. Jis leidžia sumažinti darbo sąnaudas iki minimumo. Taip yra dėl aukšto automatizavimo lygio.

Reikia paminėti ir ekologinius aspektus. Teikiant liejimo įpurškimo būdu paslaugas į aplinką neišmetami dideli kenksmingų junginių kiekiai. Tuo pačiu metu liejimo būdu nesusidaro daug atliekų, o jei ir susidaro, jas galima perdirbti. Be to, prireikus visada galima šiek tiek pakeisti gamybai naudojamą mišinį.

Didžiausios išlaidos susidaro gaminant pačią įpurškimo formą. Todėl liejimo įpurškimo būdu paslaugos daugiausia pasiteisina tada, kai planuojama vadinamoji masinė gamyba.

Ką galima pagaminti naudojant įpurškimo liejimo mašinas?

Teikiant įpurškimo formavimo paslaugas galima gaminti ir labai mažus, ir didelius plastikinius gaminius. Ypač dideli tų pačių detalių kiekiai gaminami įpurškimo formavimo mašinomis. Tokiu būdu gaminti atskiras detales ekonomiškai nenaudinga.

Plastiko liejimo įpurškimo būdu technologija nuolat tobulinama. Ji plačiai naudojama daugelyje pramonės šakų, pavyzdžiui, maisto, farmacijos ir elektronikos.


Atgal