Daugkartiniai puodeliai su RFID technologija



PEPSICO Bendradarbiavimas su daugkartinių pakuočių tiekėju "Vytal" / "Koziol" daugkartiniai puodeliai su RFID technologija

Bendradarbiaudama su Vokietijos daugkartinių pakuočių programinės įrangos tiekėju "Vytal Global" (Kelnas; www.vytal.org), gaiviųjų gėrimų grupė " PepsiCo" sukūrė daugkartinius puodelius, skirtus maitinimo įstaigų poreikiams tenkinti. Iš polipropileno pagamintoje 0,5 l talpoje, kurios talpa žymima 0,3 l ir 0,4 l, yra RFID žymė, kuria siekiama supaprastinti puodelių platinimo ir grąžinimo logistiką. Puodelius gamina Koziol (Erbachas/Odenvaldas, Vokietija; www.koziol.de).

Pirmajame etape puodelis skolinamas be užstato per programėlę. "Jei jis negrąžinamas per 14 dienų nemokamo skolinimo laikotarpį, už jį, kaip ir už visus kitus puodelius, bus taikomas 4 eurų pirkimo mokestis", - sakė Vytal generalinis direktorius Timas Brekeris (Tim Breker), kalbėdamas su Plasteurope.com. Grįžtamosios taros tiekėjo, turinčio apie 60 darbuotojų visoje Europoje, įkūrėjas skaičiuoja, kad vidutiniškai vienas puodelis grąžinamas apie 125 kartus.

"Pepsi" puodelis debiutuos greitojo maisto restoranų tinklo " Pizza Hut" filialuose, tačiau ateityje jį bus galima įsigyti ir dideliuose renginiuose, teigė bendrovė. Per ateinančius dvejus metus planuojama išplatinti apie 100 000 tokių gaiviųjų gėrimų indelių. Be puodelių, "Vytal" taip pat siūlo daugkartinio naudojimo indus, skirtus tokiems maisto produktams kaip sušiai, picos ir mėsainiai. Siekdama užsiimti renginių sektoriaus paslaugomis, nuo 2019 m. veikianti pradedančioji įmonė šių metų pradžioje įsteigė savo patronuojamąją įmonę pavadinimu " Vytal Events & Entertainment Solutions". Ji, be kita ko, jau teikė daugkartinio naudojimo sprendimus šių metų Berlinalei.

Be daugkartinių konteinerių, "Vytal" taip pat tiekia programinę įrangą, skirtą apdoroti ir skaitmeniniu būdu stebėti vertės grandinę, kurią sudaro plovimas, saugojimas, pristatymas, platinimas ir grąžinimas.


Atgal