Pekine galite mokėti už bilietą plastikiniais buteliais

Kinijoje gyvena rekordinis skaičius žmonių, ir tokia didelė gyventojų dalis labai daug šiukšlina. Dabar šalis kenčia nuo plastikinių šiukšlių, o valdžia turi imtis įvairių gudrybių. Verta pavydėti miesto administracijos išradingumo - dabar plastikinius butelius galima atiduoti mainais už bilietą metro.

Pekino metro gidas keleiviams siūlo sumokėti už metro tuščiais plastikiniais buteliais. Tokiu būdu jie galės prisidėti prie aplinkos išsaugojimo ir sutaupyti kelionėms.

Tokie taromatai moka už kiekvieną buteliuką nuo 0,1 iki 0,5 juanio, taigi pakaks 20 butelių, kad pilnai sumokėtumėte už vieną kelionę metro.

Paėmęs buteliuką, prietaisas suspaudžia indą taip, kad jo dydis vėliau būtų tik trečdalis viso originalo. Kasdien priimami buteliai siunčiami į perdirbimo įmones.

Keturios plastikinių konteinerių surinkimo automatai kol kas įrengti tik dviejose Pekino metro stotyse. Bet tai tik pirmas žingsnis. Artimiausiu metu automatai pasirodys kitose Pekino metro stotyse. Juos taip pat galite įdiegti autobusų stotelėse ir kitose vietose.

Plastikinių butelių automatinio surinkimo idėja priklauso įmonei „Incom“. Jos vadovybė praneša apie planus ateityje patekti į užsienio rinkas, galbūt netrukus mus pasieks?

Atgal